Turistička sezona u Skadarliji počinje u petak, 20. aprila

*

Turistička sezona u Skaradliji ove godine počinje u petak, 20. aprila.

Tog dana će se održati svečana ceremonija otvaranja turističke sezone u Skadarliji i podizanje skadarlijske zastave.

Počasni gost na otvaranju će biti delegacija briselske opštine Ilo Sakre, sa kojom je naša boemska četvrt pobratimljena već 28. godina.

Atmosferu u Skadarskoj ulici dočaraće dame i gospoda u građanskim kostimima i oficiri u uniformama iz 19. veka.

U Donjem delu Skadarlije biće postavljene tezge sa rukotvorinama, šećerlemama i suvenirima, a duvački orkestar Milicije u belim paradnim uniformama sviraće pesme o Beogradu.

Program će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, dok će Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame, na engleskom i francuskom jeziku, pozdraviti goste iz Brisela.

Sve zainteresovane posetioce će turistički vodič u građanskom kostimu iz 19. veka, voditi pešačkom turom kroz Skadarliju i pričati interesantne detalje o znamenitim kućama i anegdote o čuvenim stanovnicima i gostima Skadarlije.

Na prostoru ispred restorana ''Dva jelena'' biće postavljena izložba minijatura u naivnom slikarstvu, narodna i tradicionalna umetnost Slovačke-kolekcija Galerije Babka.

Tokom trodnevnog boravka u Beogradu TOB će briselskoj delegaciji organizovati razgledanje grada sa reke, otvorenim autobusom i šetnje, a zabavno-umetnički program sa muzikom i igrom uz nacionalnu kuhinju biće organizovan u restoranu Velika Skadarlija.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *