22. april - Međunarodni Dan planete Zemlje

*

Međunarodni Dan planete Zemlje je obeležen danas širom Srbije različitim manifestacijama, a sve u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode.

Na festivalu "Supernatural", koji slavi međunarodni Dan planete Zemlje, na Adi Huji, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan održao je predavanje o očuvanju prirode i njenom značaju za sve stanovnike planete Zemlje.Posetioci su uživali u muzici bendova Zemlja gruva, Duška Gojkovića & Belgrade Summit oktet i drugih bendova.

Festival je otvoren u 12 časova, a pored muzičkog programa organizovan je i ekološki sadržaj poput zelene učionice, u sklopu koga su održana predavanja iz oblasti zaštite voda, biodiverziteta, upravljanja otpadom...

Posetiocima su u okviru "Green Community" prostora, predstavljene mnoge organizacije i institucije koje se bave zaštitom životne sredine,a  organizovan je i čas hortikulture. Na zelenoj pijaci su se mogli kupiti i neki autentični srpski proizvodi.

U okviru obeležavanja Dana planete Zemlje, biće organizovana akcija čišćenja na Velikom ratnom ostrvu koja će ove godine podrazumevati sakupljanje PET ambalaže koja je na ostrvu ostala posle povlačenja Dunava.

I u celoj Srbiji se sprovode razne akcije povodom Dana planete Zemlje, tako je u Pirotu održana kampanja "Oplaneti se!Recikliraj" u okviru koje je organizovano prikupljanje plastične ambalaže, starog papira i elektronskog i električnog otpada.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *