Sajam građevinarstva na Beogradskom sajmu, od 24. do 28. aprila.

*

Sajam građevinarstva na Beogradskom sajmu, od 24. do 28. aprila.

Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu ove godine okupio je ukupno 856 izlagača iz 26 zemalja, Turske, Italije, Hrvatske, Slovenije, ali i Poljske, Grčke, Nemačke, Libana, Austrije, Češke. Najviše njih, čak dve trećine, je iz Srbije.

Među izlagačima su i proizvođači hidro i termo izolacija, blokova i opeke, boja i lakova, profila za stolariju, keramike, sanitarne opreme, dimnjaka, elektro i energetskih uređaja, ali i montažnih kuća.

Jedno od preduzeća koja se bavi izradom montažnih kuća Domtera iz Ivanjice četvrtu godinu zaredom izlaže na Sajmu, a posao, prema rečima direktora Nikole Neškovića, iako usporen zbog krize i dalje ide dobro. Ovaj proizvođač poslednjih godina svoje kuće radi i za izvoz, dok je na domaćem tržištu najviše zainteresovanih za gradnju u okolini Beograda. „U kompaniji je 25 stalno zaposlenih, i do 50 radnika u sezoni. Kvadratni metar kuće košta od 180 do 350 evra, a mesečno uradimo do desetak kuća“, kaže Nešković.

Sajam je juče otvorio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić koji je podsetio na to da je građevinski sektor u poslednjem kvartalu 2011. imao rast od 16,5 odsto i da je u decembru prošle godine izdato 34 odsto više građevinskih dozvola.

Za delimični oporavak građevine, tvrdi Dulić, zaslužna je i država koja je „kroz tri stuba pomoći u domaću građevinsku industriju do sada investirala između 450 i 500 miliona evra“.

Sajam je otvoren svakog dana od 10 do 19 sati, a u subotu do 17 sati.

Cena ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, a sat parkinga košta 200 dinara.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *