Novi operativni sistem - Blackberry 10

*

Kompanija RIM, koja proizvodi Blackberry mobilne telefone, predstavila je novi, dugo očekivani operativni sistem Blackberry 10.

Kompanija sa ovim operativnim sistemom ima cilj da se uspešno vrati na visoku poziciju zahtevnog tržišta mobilnih telefona.

Generalni menadžer RIM-a, Torsten Hajns, je na velikoj Blackberry manifestaciji u Orlandu, izneo prve detalje novog operativnog sistema, ali nije želeo da kaže šta će sve novo imati novi uređaji. On je rekao da je na sajmu prikazan prototip novog telefona pod nazivom Alpfa Dev, ali da to nije konačna verzija.

Novi uređaji neće imati klasičnu tastaturu, na šta su se navikli korisnici ovog brenda, već će se koristiti samo touch screen.

Kako se navodi u američkom PC Magazinu, touch screen je odlično urađen i može u potpunosti da zameni standardnu tastaturu.

Na novim telefonima će biti poboljšana i kamera, a biće više usmeren i ka populaciji koja je zainteresovana za korišćenje aplikacija i igrica.

Još nije ozvaničeno kada će se naći u prodaji, ali se pretpostavlja da će prvi modeli sa novim operativnim sistemom, izaći u drugoj polovini ove godine.

Inače, trenutna situacija na tržištu za Blackberry je jako nepovoljna, i dovedeno je pitanje daljeg opstanka na tržištu, gde je nekada Blackberry imao ogroman procenat prodaje.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *