Spojite lepo i korisno pri izboru dekoracije za Vaš dom

*

Ukoliko odlučite da sami osmislite dizajn enterijera Vašeg doma, morate voditi računa o mnogo stvari. Treba osmisliti raspored nameštaja, uklopiti boje zidova, odabrati odgovarajuće tepihe, prikladno osvetljenje… Jedina stvar koju ćete tom prilikom zaboraviti je da sve stvari koje kupite za Vaš dom pre svega treba da budu funkcionalne, pa tek onda lepe.


Svi predmeti kojima opremamo dom potrebni su nam iz dva razloga – da bi nam ulepšali prostor i da bi nam bili od koristi. Tu spadaju mnoge stvari, od dvoseda, tepiha, ogledala, zidnog sata, garderobera, čiviluka, do jastuka, sveća, svećnjaka, otirača, posuđa i pribora za jelo. Pre nego što bilo šta od ovoga kupujete, proverite da li će Vam biti praktični za upotrebu.


Prilikom odabira predmeta za uređenje doma, imajte na umu sledeće:


- Svrha. Pre nego što bilo šta kupite, zapitajte se zašto baš želite taj predmet i čemu će Vam služiti.


- Potreba. Zapitajte se i zašto Vam je taj predmet potreban. Da li Vam treba za ulepšavanje enterijera ili kao pomoćno sredstvo?


- Dekor. Da li se predmet kojim opremate dom uklapa u Vaš celokupni enterijer? Ukoliko se ne uklapa, odlučite se za neki drugi. Viktorijanska vaza, na primer, neće nimalo lepo izgledati u dnevnoj sobi modernog dizajna.


- Korisnost. Ukoliko u domu imate dovoljno prostora da smestite sve što kupite, čak i pri ishitrenoj kupovini, onda ste veoma srećna osoba. Ako nije tako i ako kuburite sa manjkom prostora, pre kupovine dobro razmislite da li ćete imati ikakve koristi od željenog predmeta. Ako je nemate, a ne možete da obuzdate želju za kupovinom, bolje ulepšajte svoj životni prostor buketom svežeg cveća.


- Mesto. Veoma je važno da imate jasnu ideju gde ćete smestiti predmet koji želite da kupite. U suprotnom, možete se suočiti sa manjkom prostora, pa će kupovina u tom slučaju biti uzaludna, a novac bačen.


- Troškovi. Poslednja na listi bitnih faktora, ali nimalo nevažna stavka. Uvek imajte na umu budžet kojim raspolažete i nemojte ga pošto poto prekoračivati, jer se pri kupovini može desiti i da pogrešite. To neće biti problem prodavca, već Vaš, pa tako ni željeni predmet nećete moći da vratite. Dobra opcija u ovom slučaju je kupovina preko interneta, jer ćete tom prilikom biti u svom domu i odmah na licu mesta znati da li se određeni predmet uklapa u celokupni enterijer. Na sajtovima za kupovinu dobićete sve neophodne informacije, od cene i načina plaćanja, do dimenzija, boje i oblika.


Ne zaboravite da pri uređenju svog doma najpre treba da uživate i pokažete svoju punu kreativnost i stvaralački duh.    

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *