Merkator slavi 10 godina u Srbiji - renovira se postojeći Merkator i otvara novi u Beograđanci

*

Kompanija Merkator u 2012. godini u Srbiju će investirati više od 30 miliona evra.

Direktor društva Merkator S, godpođa Stanka Čurović, istakla je da je najznačajnija investicija rekonstrukcija Merkator centra Beograd u koju će biti uloženo 12 miliona evra, a značajnije investicije su i otvaranje krajem juna megamarketa u Valjevu i premijum hipermarketa u zgradi Beograđanke.

Prema rečima Stanke Čurović, povod renoviranja Merkator centra Beograd je proslava 10 godina rada u Srbiji, koja je najuspešnije strano tržište kompanije. Otvaranje je planirano za septembar kada će biti proslavljen jubilej, a taj tržni centar biće prilagođen potrošaču 21. veka.

Što se tiče maloprodaje robe široke potrošnje, Čurović ističe da je u planu otvaranje velikog, prvog, takvog tipa u Srbiji, hipermarketa premijum, koji će ponuditi mnogo širi asortinam svežih prehrambenih proizvoda, robe sa poreklom uz sve renomirane proizvođače, zdrave hrane, proizvoda za ljude sa specijalnim potrebama u ishrani. Ona dodaje da će drugačije biti opremljen prostor, police će biti žičane dok će posebno biti unapređena usluga i oprema. Beograđanka će biti naš prvi takav objekat ali u punoj meri ćemo to pokazati tek u renoviranom Merkator centru Beograd na Novom Beogradu", objasnila je Čurović.

Kompanija Merkator planira da do kraja godine u Srbiji otvori još nekoliko objekata, dok će u naredna tri meseca Merkator u Srbiji zaposliti 250 novih saradnika.

Inače, Merkator grupa je 2002. godine započela poslovanje u Srbiji i do sada je investirala više od 500 miliona evra.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *