IT stručnjaci među najtraženijim na tržištu

*

Sektor informacionih tehnologija zabeležio je 80 % više oglasa za posao u 2011. godini u odnosu na druge oblasti, što je najveći trend rasta.

Prekvalifikacija i sticanje obrazovanja iz ove oblasti su dobra odluka za pojedince - šanse za dobijanje posla su sve veće jer nema dovoljno IT stručnjaka na tržištu rada. Na osnovu iskustava iz zemalja u okruženju, predviđa se da će se ovakav trend rasta nastaviti ili, u najmanju ruku - održati, pokazala je poslednja analiza portala Poslovi.infostud.

Razvojem računarske nauke i tehnologije, informacija i kreativno znanje dobili su na značaju, te život u informatičkoj eri zahteva finansijske, ali i edukativne investicije prvenstveno u oblasti informacionih tehnologija.

U 2011. godini, iz IT oblasti najtraženiji su bili administratori baze podataka, PHP programeri, projektanti informatičkih sistema, ali tražile su se i osobe za rad u video i audio produkciji. Pored ovih zanimanja za koja su potrebna naprednija znanja, a bitno je napomenuti da se u čak 57 % oglasa tražilo osnovno poznavanje rada na računaru, što još jednom potvrđuje važnost osnovnih znanja iz ove oblasti.

Za upis na kurseve računara najčešće nije potrebno mnogo iskustva niti posebne kvalifikacije, a dobro rukovanje računarima čini ljude efektivnijim i produktivnijim i pruža im mnogo više mogućnosti za pronalaženje posla i za napredovanje. Još jedna prednost prekvalifikacije u ovu oblast svakako je i mogućnost rada od kuće i fleksibilnog radnog vremena - prednost specifična za radna mesta koja se obavljaju putem računara.

Osnovna obuka podrazumeva radu na Majkrosoft ofis paketu - Word, Excell, Outlook, Powerpoint...

Najpopularniji kursevi za naprednije vidove znanja rada na računaru suAdobe, Corel, Microsoft, AutoDesk i Prometrik paketi. Ovi kursevi obezbeđuju znanja potrebna za rad na administriranju računarskih mreža, napredno programiranje i dizajniranje i upravljanje IT projektima.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *