Air France kupuje kompaniju Al Italia

*

Francusko holandska alijansa "Er Frans-KLM" mogla bi da čeka do 2014. ili 2015. godine dok ne preuzme kontrolu nad italijanskim prevoznikom "Al Italia".

Kompanija "Air France-KLM" ima mogućnost da povećava udeo u "Al Italia" počev od januara 2013.g., ali želi da tu transakciju obavi brzom zamenom akcija, što znači da neće imati dovoljno vremena da vrati posrnulu vrednost deonica na viši nivo do naredne godine.

Tržišna vrednost "Air France-KLM" je oko jedne milijarde evra (1,25 milijardi dolara) nakon što su akcije kompanije smanjene 12 % u 2012.g., posle rasta od 71 % u 2011. Alijansa želi da se oslobodi dve milijarde evra operativnih troškova i dugova u naredne tri godine, smanjivanjem flote aviona i troškova radne snage, u okviru plana jačanja konkurentsnosti i suočavanja sa skokom cene goriva.

"Air France-KLM' sada ima usklađen industrijski i strateški projekat," izjavio je izvršni direktor "Air France"-a Aleksandar de Juniak i istakao da su ciljevi kompanije "amibiciozni, ali ostvarivi." Alijansa je najavila da će restrukturisati poslovanje na domaćim i regionalnim linijama, računajući i odeljenje "Briter".

Reorganizacija regionalne mreže podrazumeva da će se smanjiti obim flote, ali će jedna od filijala "Transavija" leteti sa 20, umesto sa sadašnjih osam aviona.

Kompanija "Air France" će pokušati da poveća produktivnost za 20 % u borbi da ponovo počne da posluje sa profitom.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *