SOS marketi zatvoreni

*

Računi "SOS marketa", prodavnica koje su otvorene za najsiromašnije građane su blokirani.

Poslednjih dana sve prodavnice ove kuće imaju popis, a glavni razlog su dospela dugovanja od 123,9 miliona dinara.

Inače, ovaj lanac je bio zakupac prodajnih objekata najstarijeg trgovinskog preduzeća u Beogradu "Jabuke".

Pored toga što su pustili blanko menice, mnogi dobavljači "SOS marketa", kao što su "Loznička mlekara", "Trlić" i "Imes" zbog nagomilanih računa su početkom nedelje povlačili svoje proizvode iz tih prodavnica. Očekivalo se da će novo rukovodstvo ovog proleća da reorganizuje "SOS markete", ali to se nije dogodilo.

Posle četiri godine poslovanja pod imenom "SOS marketi", firma je dovedena na ivicu propasti, zatvorene su 33 prodavnice, a u pitanje je doveden i posao za 275 radnika.

Novi generalni direktor "SOS marketa" Momir Lazić smatra da bi izašli iz krize ukoliko bi od "Jabuke", koja je u stečaju, naplatili više od 300 miliona dinara, kolika su njihova potraživanja. ""SOS marketi" nemaju imovinu i preko naplate potraživanja od "Jabuke", od koje su preuzeli objekte, radnu snagu i upravu, uspeli bi da stanu na noge" izjavio je Lazić. Druga mogućnost je da se udruže jaki poverioci marketa i omoguće da se posao nastavi.

"SOS marketi" su otvoreni početkom krize s ciljem da se pokaže da je moguće raditi sa manjim maržama i nižim cenama. Njihova ciljna grupa bili su građani sa najskromnijim primanjima.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *