Bosch gradi fabriku u Pećincima

*

Kompanija Bosch počeće u julu prvu fazu gradnje fabrike automobilskih sistema brisača u Pećincima, a proizvodnja bi trebalo da krene već početkom 2014. godine.

Prema rečima direktorke firme Robert Bosch Srbija, Jovanke Jovanović, ukupna vrednost projekta je 70 miliona evra i sa takvom investicijom kompanija Bosch će biti svrstana među pet najvećih nemačkih investitora u Srbiji

Prvo će biti otvoreni infrastrukturni radovi na samoj lokaciji, a nakon toga i sa građevinski radovi na 22.000 m2, prvenstveno proizvodnih kapaciteta, ali i kancelarija. Planirano je da prva faza građevinskih radova bude završe za približno godinu dana.

Probna proizvodnja će krenuti u poslednjem kvartalu 2013, a početak proizvodnje u januaru 2014. i tada će biti zaposleno između 60 i 70 radnika. Druga faza izgradnje bi trebalo da počne 2016. godine i tada se planira proširenje proizvodnih kapaciteta na nivo od 40.000 m2.  Kompletna investicija bi trebala da bude zaokružena 2019. godine i tada će biti zaposleno 620 ljudi.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *