Ukradeno 453.000 korisničkih šifri na Yahoo

*

Nakon PlayStation Network mreže i LinkedIN servisa, i kompanija Yahoo doživela je istu sudbinu – krađu lozinki i korisničkih imena.

Hakovane identifikacije su objavljene na web sajtu D33D Company.

Internet pretraživač Yahoo i zvanično je potvrdio krađu lozinki, kao i korisničkih imena i podataka. Kompanija je istovremeno objavila i pokretanje interne istrage vezane za ovaj slučaj.

Propust u jednom od poddomena Yahoo Voice servisa, usluge za internet telefoniju ove kompanije je, kako se pretpostavlja, omogućio hakerima da dođu u posed 453.000 identifikacija za povezivanje na Yahoo sistem.

Konačan ishod moglo bi da bude upozoravanje Yahooa na bezbednost podataka od strane regulatornih tela Amerike i drugih zemalja, kao i podizanje grupne ili pojedinačnih tužbi korisnika ćije su informacije objavljene.

Hakeri, koji su izvršili napad na Yahoo, u pisanom saopštenju naveli su da “poddomen i osetljivi parametri” nisu objavljeni kako bi se izbegla dodatna šteta, ali i istakli da je cilj napada bio da se kompanija Yahoo upozori na nedovoljnu bezbednost njegove usluge.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *