Budite oprezni u korišćenju svojih email naloga

*

Za mnoge korisnike, privatni email nalozi su sefovi koji čuvaju mnoge značajne pojedinosti iz ličnog ili poslovnog života. Tu se vrlo često nalaze izvodi iz banaka, razni brojevi računa, lične prepiske, poslovna dokumentacija, i sve ostalo što se možete čuvati u elektronskom obliku.

Baš zato što je Vaš privatni (lični) email Vaš sef, onda se i prema njemu tako ophodite. Čuvajte ga od nepoželjnih osoba.

Postoje razni načini kako se može jednostavno steći kontrola nad nečijim email nalogom, a samim time, od tog trenutka, i svemu što će se nalaziti u njemu.

Jedan od najlakših i najčešćih načina, jeste korišćenje podataka prikupljenih na Facebook-u i sličnim sajtovima koji su sasvim dovoljni za upad u inboksove korisnika. Na takvim sajtovima je najednostavnije doći do Vaše email maloga ukoliko ste koristili opcije promene i poništavanja postojećih lozinki. U takvim situacijama, nije neophodno neko posebno tehničko predznanje, već je dovoljno poznavati način na koji ti web sajtovi obrađuju zahteve za promenu i resetovanje lozinke.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *