Novi GOLF VI dobio 5 zvezdica!

*

Novi Golf VI je dobio 5 zvezdica od strane evropske organizacije za zaštitu potrošača Euro NCAP.

Takođe, Golf VI osvojio je nagradu za inovacije u oblasti integralne bezbednosti u okviru veoma uvaženih "Euro NCAP Advanced Awards".

Novi Golf je nagrađen najboljim ocenama za zaštitu putnika. Ocenjivan je na testovima prednjeg i bočnog sudara, test sudara u stubove i ono što je poznato kao whiplash test, gde se meri opterećenje vratnog dela kičme u sudaru u zadnjem delu vozila.

Ne samo odrasli, već i deca mogu da se osećaju bezbedno u novom Golfu.

Kočnica za sprečavanje lančanih sudara, koju je ADAC već nagradio nagradom "Yellow Angel" za inovaciju, automatski koči nakon ozbiljnog sudara kako bi se umanjila preostala kinetička energija. Ovde je cilj da se ili spreči drugi sudar ili da se u najmanju ruku smanji brzina pri sudaru. Wolksvagen je sistem proaktivne zaštite putnika preneo u Golf VI iz premijum klase. Ovaj sistem u kombinaciji sa parametrima dinamike vozila, detektuje posebno kritične situacije u vožnji i reaguje ili sa ESC ili sa punim kočenjem.

U slučaju naknadnog sudara, on automatski zateže sigurnosne pojaseve vozača i suvozača, kako bi obezbedio najbolju moguću zaštitu putnika, putem vazdušnih jastuka i sigurnosnih pojaseva. U slučaju proklizavanja, sistem zatvara bočne prozore sa samo malim otvorom i zatvara klizni krov tako da bezbednosni sistemi poput vazdušnih jastuka za glavu i bočnih vazdušnih jastuka mogu da pruže optimalnu podršku i najbolji mogući efekat. Čim se opasna situacija završi, sigurnosni pojasevi se olabavljuju.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *