Saveti pre izbora i kupovine stana

*

Kad kupujete novi stan i želite da bude savršen, morate razumeti da pronalaženje takovog doma zavisi najviše od samih Vas.

Ako su Vaše potrebe i zahtevi skromni, vrlo lako i brzo ćete naći odgovarajući stan. S druge strane, velika porodica ili izbirljiv kupac može potrošiti mnogo vremena i živaca na pronalaženje stana.

Kupovina stana ili kuće, za mnoge je najveća investicija koju će imati u životu i s te strane, razumljivo je zašto su kupci često tako izbirljivi.

Kupci su često i nestrpljivi kada kupuju nekretninu, a kada reagujete u tesnom vremenskom roku, morate biti spremni da prihvatite i onu nekretninu koja po Vama nije idealna. Iako kupac može biti u mogućnosti da nekretninu lako kupi, ipak bi trebalo dva puta da razmislite pre nego što uopšte date ponudu za neke nekretnine.

Izbegavajte loše lokacije - Vrednost nekretnina umnogome zavisi od lokacije. Pobrinite se da osim nekretnine, uradite i procenu komšiluka i okolnih područja.

Raspitajte se o zajedničkim taksama - Ukoliko kupujete stan u zgradi ili u nekom naselju koje je gradio jedan investitor lako se može desiti da ta nakretnina sa sobom nosi i dodatne troškove održavanja, deljenja zajedničkih prostorija. U nekim slučajevima vlasnici stana moraju da plate zajedničke troškove koji idu i do nekoliko stotina evra. Dodatni troškovi, mogu da izazovu finansijski pritisak na novog vlasnika i imati za posledicu da se ta nekretnina teže proda u budućnosti.

Broj kupatila - Kad god je moguće, izbegavajte kupovinu stana ili kuće sa samo jednim kupatilom. Domove koji uključuju najmanje dva kupatila mnogo je lakše prodati.

Bez centralnog grejanja ili klime - Neke starije nekretnine nemaju uvedeno centralno grejanje ili klimu. Iako je prodavac nekretnine koju želite spreman da Vam zbog toga ponudi popust, ta ušteda možda ne bude dovoljna da možete bez velikih troškova uvesti grejanje. Nedostatak adekvatnog sistema hlađenja i grejanja može da oteža vaše šanse da tu nekretninu u budućnosti prodate.

Nalazi se u prometnoj ulici - Ako se kuća nalazi u prometnoj ulici, budite spremni da se nosite sa bukom saobraćajnih gužvi svakog dana. Osim toga parkiranje ispred stana ili pokušaj da dođete do stana ili kuće u tako prometnoj ulici, može biti prava noćna mora.

Niska vrednost nekretnina u komšiluku - Kupovina nekretnine u kraju gde cene padaju, ili su u zastoju nije pametan manevar. Na taj način, vlasništvo će gubiti na vrednosti, pa ćete vrlo loše proći ako budete želili da tu istu nerketninu nekad prodate.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *