Da li znate kako izgleda internet?

*

Da li uopšte znate kako izgleda internet ili kako ga, bar, zamišljate?
Odgovor na ovo pitanje daje hosting kompanija Peer1Hosting uz aplikaciju koja Vam sad amože pokazati kako to izgleda. 
Nova aplikacija za iPhone, iPad i Android uređaje prikazuje 3D interaktivnu mapu i veze između svih mreža koje čine internet. 
Koncept mreže je teško objasniti i zbog toga je ova mapa (Map of the Internet) veoma korisna – predstavlja ga na tri jedinstvena načina, od kojih svaki rasvetljava drugi aspekt. 
1. Globalni prikaz predstavlja 22.000 čvorova – čvorišta komunikacije – koji se fizički nalaze na planeti. Korisnici aplikacije onda mogu da zarotiraju globus ili zumiraju bilo koju tačku, kako bi našli geografsku lokaciju za razne mreže. 
2. Mrežni prikaz predstavlja centralne čvorove na vrhu sa nekoliko konekcija na dnu. Unutar te podele, aplikacija zatim smešta pojedinačne čvorove pored onih s kojima su najuže povezani. Struktura koja se dobije podseća na strukturu meduze. Korisnici mogu kliknuti na bilo koji čvor i saznati više detalja o njemu. 
3. Ovaj prikaz predstavlja promene koje je internet pretrpeo vremenom – od 1994. do danas, pa čak i prognozu kako će izgledati do 2020. Tu se nalaze i najvažniji datumi u istoriji interneta uključujući i one s nastankom Apple-a, Google-a, Facebook-a i ostalih kompanija. 
Inače, ova aplikacija nema profitabilnu namenu, već kompanija Peer 1 Hosting daje “doprinos ovoj oblasti”.

*
Design by WEB LAB   *                                                 Copyright © 2011 Kupac.rs Sva prava zadržana.
* * * * *